"Jell Jell Jell basketballen kunnen we wel!"

Vrijdag 9 juni was het dan zover de clinic en diploma uitreiking voor alle jeugdleden van

BC Vossenberg stond op het programma.

De tribunes zaten vol met ouders en de Beuk trilde op zijn grondveste. De op zwepende intro song van de Chicago bulls kwam uit de speakers bij BC Vossenberg.

 

Jacobine Klerkx uit het Brabantse Waalwijk was aanwezig zij kwam langs om alle jeugdbasketbal leden een basketbalclinic te geven en de fijne kneepjes van het basketbal bij te leren. Jacobine is een internationaal profbasketbalster en bekend van Team NL, 3x3 basketbal Oranges Angels en zij is dit jaar landskampioen geworden met haar basketbalteam de Sporttiff Grasshoppers uit Katwijk.

Zij leerde onze jeugd de tripple threat positie, Give en Go en gaf extra aandacht voor een goede schottechniek. Alle kits stonden vol aandacht te luisteren hoe Jacobine haar basketbalervaring over bracht en met veel plezier vertelde.

 

De jongste basketbaltalenten van BC Vossenberg: de Binkies (onder de 6 jaar), U8, U10 en U12 mochten ook hun basketbaldiploma in ontvangst nemen.

Wat een prestatie! Na veel oefenen en trainen en met een beetje talent zijn onze jeugdleden allemaal flink gegroeid in de beheersing van de basketbal fundamentals.

Voor dit diploma hebben ze dit seizoen erg hard gewerkt.

 

De groep van de Binkies en U8  bestaat uit dolenthousiaste kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 8 jaar. Zij hebben hard getraind dit jaar en ze gaan zich komend seizoen klaarstomen om aan de competitie deel te nemen.

U10 heeft dit jaar voor het eerst wedstrijden gespeeld en ze hebben de competitie afgesloten met een mooie 4e plaats. Dit is een mooie prestatie. Wat een talenten.

U12 startte dit seizoen met twee competitie spelend teams U12-1 is kampioen geworden en U12-2 is op de 8e  plaats geëindigd in de competitie.  Wat een mooie prestatie van al deze toppers.

Jullie hebben het afgelopen seizoen hard gewerkt. De coaches zijn super trots ,jullie bleven altijd maar doorgaan en jullie teamwork was super ’’Teamwork makes the dreamwork’’.

We wensen alle teams volgend seizoen veel succes  toe!


Vind jij het ook leuk om aankomend seizoen te basketballen?

Na de zomervakantie start de vrijdagavondtraining op 1 september om 18.30 uur. Je mag 3 keer gratis meetrainen voor je besluit om lid te worden. Je bent van harte welkom!


Wist je dat je al kunt komen basketballen vanaf de leeftijd van 4 jaar?